10 tünet, ami rossz vérkeringésre utal

A zsibbadó és folyton hideg végtagokon kívül még jó néhány panasz utalhat a nem megfelelő vérkeringésre. Méghozzá csupa olyan, ami fölött hajlamos lehetsz szemet hunyni, mert nem tűnnek súlyosnak. Pedig általában ezekből alakulnak ki később a komolyabb problémák…

 

 

Mik lehetnek még a nem megfelelő vérkeringés tünetei?

Fáradékony vagy? Gyakran érzed magad gyengének? Ehhez esetleg fejfájás, bőrszárazság, gyenge körmök és hajhullás is társul? Gyakran vagy beteg vagy nehezen gyógyulnak a sebeid?

Ezek a panaszok látszólag teljesen különböző problémákra mutatnak, ráadásul több közülük abba a kategóriába esik, amivel még nem fordulsz orvoshoz. Pedig ezek mind utalhatnak keringési rendellenességre.

Hogyan hathat ennyi mindenre a véráramlás?

A válasz nagyon egyszerű: a vérkeringés olyan, mint egy útrendszer egy nagyváros körül. Ha valahol dugó vagy más fennakadás van, akkor a közlekedés lelassul, rosszabb esetben teljesen megáll – így ellehetetlenítve a városban élők életét.

Az érrendszer tulajdonképpen a test autópályája. A vérkeringés látja el az emberi test sejtjeit oxigénnel és tápanyagokkal, és részt vesz az anyagcserében is. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen gyors a véráramlás és mennyire szabad az útja.

Hiszen mit történik, ha nem működik rendesen?

A szervek és  szövetek nem jutnak elég oxigénhez és tápanyaghoz. Ezért  érezheted magad fáradékonynak.

Mi a magyarázat például a száraz bőrre? Testünk elég “okos” ahhoz, hogy szükség esetén olyan helyekről vonja el a tápanyagokat, amik nem létfontosságúak. Ezért lehet hatással a nem megfelelő vérkeringés a bőrre, körmeidre vagy a hajadra. Sőt, a hideg végtagok hátterében is ez áll.

A gyakori végtagzsibbadás viszont komolyabb problémát is jelenthet, ha ez tartósan fennáll és nem múlik el mozgásra, akkor érszűkület is okozhatja.

Miért olyan gyakoriak ezek a tünetek?

Az életmódnak óriási szerepe van ebben: a kevés mozgás, az egészségtelen táplálkozás és a dohányzás hozzájárulnak a keringési problémák kialakulásához. De természetesen állhat a háttérben betegség is, ezért kiemelten fontos az orvosi kivizsgálás, ha a tünetek bármelyikét tapasztalod!

Hogyan előzheted meg a keringési problémákat?

Hasznos és kevésbé hasznos tanácsokkal tele van az internet, ha a keringési rendszerről van szó. Mit hihetsz el ezekből?

Szerencsére a legtöbb helyen kiemelik a megfelelő életmód jelentőségét és ez valóban hozzájárul az egészséges keringési rendszer fenntartásához. Természetesen mint minden betegségnél, itt is a legjobb recept a megelőzés.

A szauna használat, a váltott hideg-meleg vizes zuhany és a különböző gyógynövények (például a vadgesztenye vagy a vörös szőlő) ugyancsak jó megoldás lehet, de ha a korábban említett tünetek közül többet is tapasztalsz, akkor a probléma célzott felderítésére és kezelésére van szükség.

Válassz célzott kezelést a keringési problémákra!

Az általános keringési rendszer javítására orvosilag kifejezetten ajánlott a Bemer terápia. Ez egy mágneskezelés: a Bemer készülék, a vér egyik alkotóelemén, a vastartalmú hemoglobinon keresztül stimulálja a vérkeringést és könnyíti meg a véráramlást. Segítségével a sejtekhez több oxigén jut, rövidebb idő alatt. Emellett javul a szövetek tápanyagellátása, gyorsul az anyagcsere, az erek könnyebben tágulnak, így az érszűkület is kezelhető. Mindez fájdalommentesen.

Mit jelent ez a mindennapjaidra nézve?

Az általános keringésjavításnak köszönhetően kipihentnek érzed magad, jobban tudsz aludni, nő a teljesítőképességed – mind fizikailag és szellemileg. Erősödik az immunrendszered, ritkábban leszel beteg és a sebeid gyorsabban gyógyulnak.

Ezen kívül a terápia célzottan is használható egy-egy problémás területen: mivel a jobb keringésnek gyulladáscsökkentő szerepe is van, kezelhető vele a rheumatoid artritis, a különböző ízületi fájdalmak, a hát- és derékfájás vagy a sportsérülések.

Nagyon fontos viszont, hogy minden kezelést szakorvosi konzultációnak kell megelőznie, hogy valóban a problémára lehessen fókuszálni.

Nálunk, a MyDoctor Egészségközpontban lehetőség van igénybe venni a Bemer-terápiát, de ezt minden esetben reumatológus szakorvosi szűrés előz meg. Így a terápiát hatékonyan arra a területre tudjuk irányítani, ahol segítségre van szüksége a szervezetednek.

Időpontfoglalásért és további információért írj nekünk vagy hívj:

+36 30 120 1804
+36 20 264 3707

mydoctor@mydoctoregeszsegkozpont.hu

 

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!