Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány azon területe, amely az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel és azok gyógyításával foglalkozik, hatáskörébe pedig azok a betegségek tartoznak, amelyek gyógyszeres megoldást, nem pedig sebészeti beavatkozást igényelnek. Szakterületei közé tartozik a kardiológia (szív- és érrendszeri betegségek), az endokrinológia (hormonális panaszok), a gasztroenterológia (gyomor-, bél-, máj-, epeúti kórállapotok) vagy a pulmonológia (légzőrendszeri problémák).

Belgyógyász felkeresése abban az esetben indokolt, ha a páciens bizonytalan a tüneteivel kapcsolatosan: általános panaszokat érzékel, mint a nátha, a has-, fej-, mellkasi fájdalom vagy a szédülés és nem tudja, hogy pontosan milyen orvoshoz forduljon kivizsgálásra.

Szakorvosaink nagy tapasztalattal és sok éves klinikai gyakorlattal rendelkeznek, akik a tünetek, panaszok és a kórtörténeti információk feltárása után elvégzik a fizikális vizsgálatokat, majd meghatározzák a további diagnosztikai lépéseket, illetve előírják a további vizsgálatok, konzíliumok megszervezését is.

Mindemellett megelőző célzattal is érdemes felkeresni a MyDoctor Egészségközpontot, hiszen kollégáink személyre szabott, éves prevenciós szűrővizsgálatok összeállításával nyújtanak segítséget az egészséges életvitel kialakításában. Egyes betegségek akár panaszmentes állapotban is felismerhetőek, amelyek időben észlelve könnyedén gyógyíthatóak!

Vizsgálatok
Belgyógyászati szakvizsgálat 22 000 Ft
Belgyógyászati kontroll vizsgálat 17 000 Ft

Dr. Pál Tamás

Kardiológus, belgyógyász szakorvos

2012-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Orvosi tevékenységemet Budapesten a Szent János Kórház III. Belgyógyászati Osztályán kezdtem meg, majd 2014-től a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai Osztályán folytatom jelenleg is. 2018-ban belgyógyászatból, majd 2019-ben kardiológiából szereztem szakvizsgát, kiválóan megfelelt minősítésekkel.

Munkahelyem Budapest egyik vezető kardiológiai centruma, mely jelentős betegszámmal dolgozik éves szinten. Munkám során elsősorban kardiológiai betegekkel foglalkozom azonban a cardiovascularis megbetegedések széles palettája révén lehetőségem nyílt számos belgyógyászati társzakma munkájába belelátni és az aktuális kezelési stratégiákat megismerni. Betegeimet és problémáikat a belgyógyászati diagnosztika alapelvének megfelelően holisztikusan szemlélem, hiszen minden állapot, kórkép és szervi eltérés összefügg a többivel, a betegség kezelése befolyásolja a páciens szervezetének egészét. Szakmámon belül fő érdeklődési területem a krónikus szívelégtelen betegek gondozása, illetve echocardiographiás vizsgálatok végzése.

Szakmai tapasztalat:

2012-2014: Szent János Kórház III. Belgyógyászati Osztály

2014-től jelenleg is: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai Osztály

Végzettségek:

2012: Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar

2018: Budapest, Semmelweis Egyetem: belgyógyász szakorvosi képesítés

2019: Budapest, Semmelweis Egyetem: kardiológus szakorvosi képesítés

Nyelvtudás:

angol középfok, C típus (2004)

angol szakmai felsőfok, C típus (2011)

német középfok, C típus (2013)

Tagságok:

Magyar Orvosi Kamara

Magyar Kardiológusok Társasága

European Society of Cardiology

Dr. Méhész Magdolna

Belgyógyász, gasztroenterológus,
foglalkozás-egészségügyi szakorvos

Már 9 évesen, egy mandulaműtét alkalmával elhatároztam, hogy életemet a gyógyításnak, mások segítésének fogom szentelni. Évről évre az lendített előre, hogy a célom lebegett lelki szemeim előtt.

Nem is elégedtem meg az orvosi egyetem után egyetlen szakvizsgával, ezért még megcsináltam négyet. Hiszem, hogy a minél szélesebb körű szakmai tudás birtokában vagyok képes komplexen kezelni pácienseimet.

A MyDoctor Egészségprogram azért is áll közel a szívemhez, mert – ahogyan magam is – a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Empatikus ember lévén a pácienseimet értő figyelemmel hallgatom és igyekszem olyan tanácsokkal ellátni őket, amelyeket, ha megszívlelnek, életminőségükön és egészségi állapotukon is érzik a javulást.

Tanulmányok:
  • 1988 SOTE ÁOK Diploma
  • 1994 Belgyógyászat szakvizsga
  • 1997 Gasztroenterológia szakvizsga
  • 1998 Foglalkozás egészségügyi szakvizsga
  • 2001 Háziorvosi szakvizsga
  • 2011 Egészségbiztosítási szakvizsga

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!