Fizioterápia

Napjainkban az orvostudomány gyors fejlődése mellett egyre inkább előtérbe kerül a természetes gyógymódok alkalmazásának igénye. A fizioterápia a természeti energiákkal végzett gyógykezelést jelenti, mely valójában a gyógyítás legősibb ága. A fizioterápiás kezelések többsége huzamosabb időn át, mellékhatások és hozzászokás nélkül végezhető.

A komplex, szakorvos által kidolgozott és összeállított kezeléseket elsősorban terápiás, rehabilitációs céllal használjuk, ugyanakkor nem elhanyagolható preventív jellegük sem. A fizioterápiás módszerek többsége a szervezet saját védekező rendszerének mozgósításával váltja ki a kívánt hatást, elősegítve ezzel a szervezet gyógyulását. Ezeket a módszereket elsősorban reumatikus és mozgásszervi panaszok esetén javasoljuk, de hatásos lehet sportsérülések kezelésekor is.

A fizioterápia részét képezik a fizikoterápiás eljárások is, melyek során a természetes és mesterségesen előállított fizikai energiákat (pl. elektromosságot, lézert, ultrahangot, mozgást) használva kezeljük a különféle mozgásszervi, idegrendszeri valamint a keringési panaszokat. A panaszok, kórelőzmények és a korábbi szakorvosi vélemények alapján kollégáink személyre szabottan ajánlják fizikoterápiás (elektro- és lézerterápia, ultrahangos kezelések, gyógymasszázs, gyógytorna) kezelésekeinket – legtöbbször egymással kombinálva- elsősorban rehabilitációs és megelőzési céllal. A fizioterápiás módszerek legtöbbje tehát a szervezet saját védekező rendszerének mozgósításával, a sejtfolyamatok stimulálásával, biokémiai reakciók sorozatával váltja ki a kívánt hatást, elősegítve ezzel a szervezet öngyógyítását.

Az elektroterápiás eljárások során a beteg szervezetébe terápiás célból elektromos áramot juttatunk, amely mozgásszervi megbetegedések esetén akár a hagyományos gyógyszeres kezelést is kiválthatja. Ilyen kezelés például az iontoforézis, amelyet elsősorban porckopásos fájdalom csillapítására alkalmazunk vagy az interferencia, amely gerinc- vagy nagyizületek kopása esetén hatékonyan ingerli a mélyebben található szöveteket. Közel 70 éve alkalmazzák terápiás céllal az ultrahangos kezeléseket is, melyek segítségével hatékonyabban juthatnak a gyógyhatású készítmények a szövetekhez, könnyebben kitágulnak az erek és fokozódik a vérkeringés is. Szintén népszerűek a lézerterápiás kezelések, amelyek segítik a szervezet öngyógyító folyamatait, csillapítják a fájdalmat és hatására gyorsabban regenerálódnak a kezelt terület szövetei.

Vizsgálat
Kinesio-tape (1 terület) 4 000 Ft
Kinesio-tape (2 terület) 6 000 Ft
Elektroterápia 4 500 Ft
Ultrahang terápia 4 500 Ft
Lézerterápia 4 500 Ft

Figyelem!

Fizioterápiás kezelésre kizárólag 2 hónapnál nem régebbi szakorvosi (ortopéd vagy reumatológus szakorvos) javaslattal lehet bejelentkezni! Ha nem rendelkezik ilyennel, kérjük válassza ortopédiai vagy reumatológiai szakrendelésünket, ahol szakorvosaink célzottan tudják az Ön számára legmegfelelőbb kezelés kijelölni!

Antal Tamás

Fizio/Fizikoterápiás szakember


Rekreációszervező és Egészségfejlesztő egyetemi tanulmányaimmal párhuzamosan az egészségügy rehabilitációs gyógyítási folyamatainak elsajátítása volt a fő célom, tanulmányaim befejeztével személyes célkitűzésem volt, hogy a pácienseimet a lehető legmodernebb fizio – és fizikoterápiás eszközökkel, a legmagasabb minőségben, és legerősebb bizonyítékokon alapuló felfogás szerint tudjam gyógyítani, életminőséget javítani, visszaállítani a betegség vagy a trauma előtti állapotába.

Az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) Központi Fizikoterápiás Egységében, reumatológiai, ortopédiai, immunológiai, traumatológiai kórképekkel rendelkező felnőtt és gyermekkorú betegekkel foglalkozom.

A MyDoctor Egészségközpont csapatával 2020 őszén kezdtük meg a közös együttműködést egy jól összehangolt csapatmunka keretei között, melyben szakorvosi együttműködéssel valósulnak meg a gyógykezeléseink kontrollált vizsgálatokkal, utánkövetéssel.

Tudományos tevékenységek, tagságok
  • FISZE – Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesülete – Bizottsági Tag
  • MESZK – Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

Dr. Kisgyörgy Mária

Reumatológus szakorvos


1992-ben végeztem a SOTE -n, 2000-ben reumatológiai szakvizsgát szereztem. Közel 25 éves tapasztalattal rendelkezem a különböző ízületi- izom – ín- és csontbetegségek diagnosztizálásában és kezelésében. Külön foglalkozom a csontritkulásos betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával valamit kezelésével. Nagy szakmai jártasságom van a lokális injekciózási technikák, valamit a különböző fizioterápiás kezelések, illetve a kinesio tape, UH kezelés, gyógymasszázs és gyógytorna használatában a betegségek megelőzésében, illetve kezelésében. Különösen kedvelem az alternatív gyógymódok alkalmazását a pácienseim kezelésében, elsősorban a gerinc, és hátfájdalmak, a vállízületi panaszok, izomhúzódások, a tenisz könyök, a térd ízület kopások, valamint a csípő ízületi fájdalmak kezelésében bármely korosztályról is legyen szó. A különböző kollegén és hialuronsavas ízületi injekciós technikákat 10 éve alkalmazom nagy sikerrel.

Dr. Harrira M. Fahed

Ortopéd-, traumatológus-,
mozgásszervi rehabilitációs szakorvos

Diplomámat 1996-ban szereztem a SOTE-n, ezt követően a Weiss Manfréd Csepeli Kórház altató- és intenzív terápiás osztályán, a későbbiekben pedig a Szent János Kórház traumatológiai osztályán dolgoztam. Külföldi tanulmányaim és munkatapasztalataim után közel tíz évig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnél tevékenykedtem, ahol alaposan megismerkedtem az amputációs sebészeti-, a gyerek rehabilitációs-, a stroke rehabilitációs-, az agy és koponya sérülések rehabilitációs eljárásokkal.

Ezt követően a Szent Rókus Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának főorvosa voltam, 2019-től kezdődően a Dél-pesti kórház traumatológiai osztályának vezető főorvosaként tevékenykedem.  Szakterületem a mozgásszervi és ortopédiai rehabilitáció, valamint a különböző degeneratív elváltozások kezelése.

Díjak, publikációk, Tagságok
  • Magyar Orvosi Kamara tagja
  • Magyar Traumatológiai társaság tagja
  • Magyar Ortopédiai Társaság tagja
  • Magyar Rehabilitációs társaság tagja
  • Magyar-Osztrák Traumatológiai Társaság tagja
  • Francia Orvosi Kamara tagja
  • Francia Ortopédiai Társaság tagja

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!