ALEX és FOX vizsgálat

ALEX multiplex allergia teszt
Az ALEX multiplex allergia teszt, a jelenleg világszerte legfejlettebb nanobead-technológián alapul.

Magába foglalja az IgE vizsgálatok során alkalmazott allergén kivonatokat, illetve számos allergénkomponenst is, így egy vérvételből, egy panelen több száz allergén kivonat és komponens vizsgálatát teszi lehetővé. A klasszikus allergiatesztek során az allergiát kiváltó anyag (pl. valamilyen pollen vagy táplálékfajta) teljes kivonatát vizsgálják. Ezek a biológiai eredetű anyagok maguk is több komponensből állnak, amelyek egymástól eltérő mértékben, de az adott komponensre jellemzően okozhatnak enyhébb vagy súlyosabb allergiás tüneteket. Ezek vizsgálatára alkalmasak a komponens alapú allergia tesztek, melyek eddig singleplex formában voltak elsősorban elérhetőek.

Multiplex allergia tesztek előnye, hogy egy lépésben, parallel méréssel ki tudja mutatni:

– szinte az összes, potenciálisan anafilaxiát okozó veszélyes anyagot,

– a keresztallergiák molekuláris hátterét is,

– továbbá választ adhatnak arra is, hogy a hőkezelésre bomló fehérjék állnak-e az allergia hátterében, vagy esetleg a hőnek ellenálló, stabilabb molekulák.

A multiplex allergén-chipek komplex molekuláris biomarkereivel szinte a teljes egyéni allergénspecifikus IgE repertoár meghatározható, lehetővé téve a személyre szabott diagnosztikát és kezelést, különös tekintettel a kereszt-allergiákra és az anafilaxia diagnosztikájára.

Az ALEX multiplex allergia teszt:

 • 295 allergént tartalmaz (117 kivonat, 178 komponens)
 • a vizsgálatokat a PrimaLab laborszolgáltató végzi
 • a validált eredményekhez szöveges szakorvosi értékelés igényelhető külön díjazás ellenében
 • vállalási idő: 10 munkanap

Az ALEX Multiplex allergia teszt elvégezhető:

 • bármely életkorban
 • bármely napszakban
 • a legtöbb gyógyszeres kezelés megszakítása nélkül (kivételek: Xolvir, anti IgE biológiai terápia)

FOX – Ételintolerancia teszt

Számos tünet összefüggésbe hozható az ételintoleranciával, azonban mivel a tünetek jellemzően később alakulnak ki, ezért vizsgálat nélkül nehéz megállapítani, hogy pontosan melyik élelmiszer is okozza a problémát.

Az ételintoleranciával összefüggésbe hozható tünetek:

Hasmenés
Székrekedés
Hányinger, hányás
Gyomorfájdalom
Felfúvódás, puffadás
Gyomorégés
Fejfájás, migrén
Depresszió
Asztma
Idegesség, ingerlékenység
Koncentrációhiány
Bőrbetegségek

Ha az étkezését követően gyakran diszkomfort érzetet tapasztal és szeretne a tünetek végére járni, akkor az alábbi 5 lépés után el tudja felejteni a kellemetlen panaszokat:

 1. Ételintolerancia gyanú esetén kérje ki egy szakértő véleményét a panaszok eredetét illetően, majd jelentkezzen be az országban legtöbb élelmiszer alapanyagot vizsgáló FOX tesztre.
 2. A lelet kézhez kapását követően sokan kétségbe esnek az eredmény láttán, azonban Ön ne tartozzon közéjük! Az érzékenység azonosításával újra kell gondolni az alapanyagok használatát, ezért javasoljuk egy dietetikai konzultációt, amely során alapos tájékoztatást kap arról, hogy mit mivel is lehet helyettesíteni, illetve hasznos tanácsokat is kaphat az ételek elkészítését illetően. A FOX teszt mellé kap egy Ételintolerancia kisokost is segítségül!
 3. A dietetikai konzultációt követően a szakembertől kapott tanácsok és javaslatok alapján próbálja étkezéseit tudatosan alakítani, elkerülve a panaszokat kiváltó alapanyagokat legalább 3 hónapig.
 4. Ha az eliminációs diéta 3 hónapja során panaszai megszűnnek, akkor folyamatos odafigyelés mellett elkezdődhet a korábban kellemetlenségeket okozó élelmiszerek fokozatos visszavezetése az étrendbe, ügyelve a szervezet válaszreakcióira.
 5. A korábban panaszt okozó élelmiszereket vezesse vissza az étrendjébe, a további panaszok elkerülése érdekében pedig javasoljuk a tudatos életmód folytatásának rutinná válását.

Az eredményt 10 munkanapon belül kézhez kapja.

Vizsgálatok
Alex allergia vizsgálat 79 990 Ft
Fox ételintolerancia teszt 79 990 Ft

* a megjelölt termékek önállóan nem, vagy csak szakorvosi indikációval ellátva értékesített szolgáltatások!

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!