Gasztroenterológia

A gasztroenterológia az emésztőszervi eltérésekkel foglalkozó belgyógyászati tudomány. Az emésztőrendszer részei a szájüreg, a nyelőcső, a gyomor, a vékonybél, a vastagbél, a hasnyálmirigy, a máj és az epe.

Emésztőrendszerünk működésére hatással vannak sportolási és életviteli szokásaink, valamint befolyásolja az elfogyasztott ételek és italok mennyiségi és minőségi összetétele is. Felgyorsult életmódunk és a mindennapos stressznek köszönhetően gyakran alakulnak ki lelki eredetű, pszichoszomatikus betegségek amelyek hasi panaszokat okozhatnak. Allergiás reakciót, intoleranciát válthatnak ki egyes élelmiszerek is, amelyek a gyomor- és bélrendszeri tünetek mellett életminőségünket is ronthatják.

Célszerű minden olyan esetben felkeresni szakorvosainkat, amikor emésztésünk, székelési szokásaink megváltoznak,vagy ha az alábbi emésztési vagy emésztőrendszeri panaszokat érzékeljük: gyomorégés, puffadás, hányás, hasmenés, széklet elváltozás, hasi fájdalom, fokozott bélmozgás, kellemetlen lehelet, indokolatlan súlyvesztés vagy -súlygyarapodás, étvágytalanság, nyelési zavarok. A fentieken túl a MyDoctor Egészségközpont rendelkezésükre áll, amennyiben diagnosztikus és terápiás jelleggel további vizsgálatok elvégzése válik indokolttá.

A konzultáció során a gasztroenterológus szakorvos a diagnózis felállításához a fizikai tünetek mellett nagy hangsúlyt fektet a részletes egyéni és családi kórelőzmények felvételére és elemzésére, valamint megvizsgálja a rendelkezésre álló testösszetételi adatokat is. Az esetek többségében az elvégzett vizsgálatok után gyógyszeres kezelést vagy életmódváltást szoktak javasolni kollégáink, előfordulnak azonban olyan esetek is, amikor a gyógyuláshoz műtéti beavatkozás szükséges.

A gasztroenterológiai vizsgálatok elsődleges célja a betegségek korai stádiumban történő felismerése a teljes gyógyulás érdekében.

Szakorvosi vizsgálataink mellett elérhetőek a speciális, gasztroenterológiai szűrő laborcsomagok, melyekre szakorvosi vizsgálat nélkül is tud időpontot foglalni!
Felhívjuk kedves pácienseink figyelmét, hogy kontrollvizsgálatra időpontot, csak egészségközpontunkban készült, egy éven belüli szakvizsgálati lelettel foglalhat, más egészségügyi központ által készített leletet fél éven belül fogadunk el.

Vizsgálatok
Gasztroenterológiai szakvizsgálat 29 000 Ft
Gasztroenterológiai kontroll vizsgálat 22 000 Ft
H2 kilégzési teszt – laktóz (tejcukor érzékenység) 18 000 Ft
H2 kilégzési teszt – fruktóz  (fruktóz érzékenység)
H2 kilégzési teszt – laktulóz (SIBO) 18 000 Ft
Ételallergia  vizsgálat – 8 féle allergénre (IgE) 15 500 Ft
Ételallergia  vizsgálat – 20 féle allergénre (IgE) 20 500 Ft
Ételallergia  vizsgálat – 40 féle allergénre (IgE) 27 500 Ft
Vastagbélbetegségek laborvizsgálati szűrőcsomag 40 000 Ft
Gasztroenterológiai vizsgálati panel 35 000 Ft
H. Pylori szűrés (vérből, IgG) 10 500 Ft
H. Pylori szűrés székletből 11 500 Ft
Gluténérzékenység vizsgálata – cöliákia szűrés 15 000 Ft
Laktózérzékenység vizsgálata genetikai teszttel, vérből 20 000 Ft
Gyomor-bélrendszeri daganatok szűrése – CEA (emlő, tüdő, tápcsatorna állapotáról információt adó tumormarker) 8 000 Ft
Gyomor-bélrendszeri daganatok szűrése – CA 19-9 (tápcsatorna állapotáról információt adó tumormarker) 9 500 Ft

* a megjelölt termékek önállóan nem, vagy csak szakorvosi indikációval ellátva értékesített szolgáltatások!

Dr. Méhész Magdolna

Belgyógyász, gasztroenterológus,
foglalkozás-egészségügyi szakorvos


Már 9 évesen, egy mandulaműtét alkalmával elhatároztam, hogy életemet a gyógyításnak, mások segítésének fogom szentelni. Évről évre az lendített előre, hogy a célom lebegett lelki szemeim előtt.

Nem is elégedtem meg az orvosi egyetem után egyetlen szakvizsgával, ezért még megcsináltam négyet. Hiszem, hogy a minél szélesebb körű szakmai tudás birtokában vagyok képes komplexen kezelni pácienseimet.

A MyDoctor Egészségprogram azért is áll közel a szívemhez, mert – ahogyan magam is – a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Empatikus ember lévén a pácienseimet értő figyelemmel hallgatom és igyekszem olyan tanácsokkal ellátni őket, amelyeket, ha megszívlelnek, életminőségükön és egészségi állapotukon is érzik a javulást.

Tanulmányok
  • 1988 SOTE ÁOK Diploma
  • 1994 Belgyógyászat szakvizsga
  • 1997 Gasztroenterológia szakvizsga
  • 1998 Foglalkozás egészségügyi szakvizsga
  • 2001 Háziorvosi szakvizsga
  • 2011 Egészségbiztosítási szakvizsga

Laborvizsgálatok

Szakorvosi vizsgálataink mellett elérhetőek a speciális, gasztroenterológiai szűrő laborcsomagok, melyekre szakorvosi vizsgálat nélkül is tud időpontot foglalni!

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!