Infúziós terápiák

Mi az infúziós terápia?

A véráramban keringő vér mennyiségének, volumenének korrekciója, illetve a folyadéktartalmának és ion, elektrolit szükségletének, illetve összetételének megváltozásakor fellépő elégtelenség pótlása, továbbá az anyagcsere zavarok korrekciója. Infúziós kezeléssel gyógyszert, vitaminokat, immunerősítőket, illetve folyadékot tudunk bejuttatni a szervezetbe.

Az infúziós terápia intravénásan alkalmazott hatékony gyógyszeres kezelés, melyet az Ön kezelőorvosának javaslatára végzünk. A kezelőorvos tájékoztatja Önt nemcsak az ellátással kapcsolatos esetleges kockázatokról. Az ajánlástól függően lehet egyszeri, vagy kúraszerű (többszöri) alkalmazás.

Az infúziós terápia a betegek intravénás infúziós oldatokkal való kezelését foglalja magába annak érdekében, hogy lehetővé tegye a beteg gyógyulását vagy a betegsége javulását. Az alkalmazott oldat a kezelendő betegség típusának megfelelő hatóanyagot tartalmaz.

Az infúziós terápiát, a jelenleg meglévő szakellátásaink közül a következő szakorvosok indikálhatják: belgyógyász, neurológus, reumatológus. Ezen szakterületek szakorvosai javaslatára kerülne kiírására a betegek infúziós kezelése. A kezelés gyakorisága, időtartalma, az infúziós oldat összetétele, illetve a gyógyszer, vitamin, vagy immunerősítő kiírása a szakorvos indikációja alapján történik. Az infúziós terápiát a fent említett szakorvosok utasítására, illetve felügyeletével gyakorlott szakápoló végzi.

A beteg előkészítését, felkészítését pszichésen és fizikálisan a szakápoló végzi. A gyógyszer alkalmazásához gyógyszerbeviteli utat kell a betegnél biztosítani. A legtöbb esetben ez egy perifériás intravénás katéter. A szakápoló feladata a vénabiztosítás, illetve az infúziós terápia megkezdése előtt, a beteg kényelembe helyezése, mely erre a célra használt masszázs fotelben (dönthető hattámlájú, illetve lábemelővel ellátott) történik, és a vitális paramétereinek (vérnyomás, pulzus, O2Sat) ellenőrzése, dokumentálása. A terápia alatt a beteg közérzete, illetve vitális paraméterei folyamatosan ellenőrizve vannak. Bármilyen változás, szövődmény (helyi illetve általános) észlelésekor a terápia leállításra kerül.

Az infúziós terápia általában egy vagy két órát vesz igénybe, illetve a terápia utáni megfigyelési időszakot, ami probléma mentesen fél óra.

Az infúziós terápia befejezése után a páciens még a szakrendelőben marad minimum fél óra megfigyelésre, a kardinális tünetek ellenőrzése mellett. Amennyiben a páciens tünet és panasz mentes úgy az ápoló a branült kihúzza, illetve a beteget elbocsátja. A páciensnek telefonon keresztül 24 órán át lehetősége van jelezni intézetünk felé ha bármilyen panasza lenne, tünete jelentkezne.

Milyen esetekben ajánlott az infúziós terápia?

 • Krónikus fáradtság
 • Fejfájás
 • Tartós stressz, rossz közérzet
 • Levertség, depresszió
 • Fizikai állóképesség javítása
 • Betegségek utáni lábadozás
 • Immunhiányos állapotok
 • Allergiák
 • Koncentrálási képesség vagy memória romlása
 • Alvászavarok
 • Vitaminhiányos állapot
 • Műtét előtti ion és immunerősítés

A vitamin infúzióról általában 

A vitaminok növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert, és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen. A vitaminhiány oka lehet az elégtelen tápanyagbevitel, vagy felszívódási zavar is, de bizonyos esetekben a szervezet vitamin és ásványi anyag igénye is megnő, így azok pótlására van szükség. A vitamininfúziós terápia során a vitaminok és ásványi anyagok intravénásan azonnal a véráramba kerülnek, ezért a sejtjeink azonnal tudják hasznosítani azokat.

 • A vitamininfúziót minden korosztály igénybe veheti.
 • Az infúziós terápiát egy általános belgyógyászati vizsgálatnak kell megelőznie, amely során a páciens állapota és tünetei alapján az infúzió optimális összetétele meghatározásra kerül. Ez a vizsgálat megállapítja vagy feltárhatja azokat az állapotokat vagy betegségeket is, melyekben a vitaminos infúzió nem javasolt, vagy kifejezetten ellenjavallt.
 • Az általunk alkalmazott különböző vitamin- és ásványi anyag infúziók többek között nagydózisú C vitamint, B vitamint, magnéziumot, kalciumot, magnéziumot, panangint és egyéb antioxidáns elemeket tartalmaznak, melyek fontos szerepet játszanak a szervezet különböző anyagcsere-folyamataiban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer optimális működésében.
 • A vitamininfúzióhoz szükséges belgyógyászati vizsgálatot klinikánkon is el tudjuk végezni.
 • Az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag infúziós terápiánk öt kezelést igényel.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy infúziós terápiát megelőzően szakorvosi (belgyógyász vagy reumatológus) vizsgálatra van szükség, így kérjük, ha nem rendelkezik még szakorvosi beutalóval, keressen bennünket bizalommal! Felhívjuk arra is szíves figyelmét, hogy a szakorvos által felírt gyógyszert nem tartalmazza az infúziós terápia ára!

Árak
Infúziós terápia/alkalom 25 000 Ft

Moldován Katalin

Szakápoló


Visszahívást kérek
+
Hívjanak!