Szabadulj meg a hátfájástól szakember segítségével!

Hátfájás, derékfájás, nyaki panaszok – aki ülőmunkát végez, gyakran tapasztalja ezeket a kellemetlen tüneteket. Ha pedig az ülőmunkához még mozgásszegény életmód is társul, akkor annak hosszú távon akár komoly következményei is lehetnek… Ne vedd félvállról a tested jelzéseit, mutatjuk, mit tehetsz az egészségedért!

Mi történik a testeddel a sok ülés hatására?

Az ember még sosem ült annyit, mint napjainkban: ülünk a munkahelyen, a buszon, az autóban, este a számítógép vagy a TV előtt… Napi 10-12 órát töltünk ebben a testhelyzetben és ez komoly hatással van a szervezetünkre.

Az ülőmunka nem “csak” a hátfájásért felelős: elhízást okozhat, hat a keringési rendszerre, a szervek oxigénellátására és persze a testtartásra is. Ülő helyzetben a gerinc tulajdonképpen deformálódik: a vállak előre esnek és a gerinc S görbülete helyett a deréknál lévő csigolyákat és porckorongokat terheljük. Így idővel csökken a mozgástér, feszessé válnak az izmok, ami befolyásolja a mindennapokat, a teljesítőképességet – az életminőséget.

Mit tehetsz ez ellen?

A rendszeres mozgás (legyen az akár napi 20 perc séta), segíthet a megelőzésben és a fájdalom csökkentésében. Ezen kívül próbálj ergonomikus munkakörnyezetet kialakítani: a számítógép monitorja legyen szemmagasságban és válassz állítható karfájú, támlájú széket, esetleg ülőlabdát.

Mikor érdemes szakembert felkeresni?

Nagyon sokan sajnos csak akkor fordulnak szakemberhez, amikor elviselhetetlenné kezd válni a fájdalom. Pedig gyógymasszőr vagy gyógytornász felkeresése a megelőzés érdekében is javasolt.

Mikor, kihez fordulj?

Ha ülőmunkát végzel és/vagy erős szellemi vagy fizikai megterhelésnek vagy kitéve, akkor kifejezetten ajánlott rendszeresen gyógymasszőrt felkeresned.

A fájdalomcsillapítás mellett ez a fajta masszázs a relaxációt is segíti, az egyik leghatékonyabb stresszoldó kezelés. Serkenti az anyagcserét, a vérkeringést és

a gyógymasszázs során a masszőr a problémás területekre összpontosít: a lábakra, nyakra, hátra, derékra, fejre stb. De akár frissítő vagy relaxáló masszázst is alkalmazhat.

A kezelés megkezdése előtt természetesen megvizsgálja a panaszt okozó testtájakat, kikérdez az életmódodról, a tüneteidről és ez alapján kezdi meg a kezelést, személyre szabottan.

Gyógymasszőrünkhöz itt tudsz időpontot foglalni: https://mydoctoregeszsegkozpont.hu/gyogymasszazs/

Mikor fordulj gyógytornászhoz?

A gyógytorna segítségével visszaállítható a mozgásképesség és az izomerő, javítható a kondíció. A gyógytornász az egész test működését figyelembe véve készíti el a személyre szabott mozgásterápiád.

A gyógymasszázshoz hasonlóan megelőzés céljából is felkereshetsz gyógytornászt, hiszen a szakember speciális gyakorlatokat mutathat, elmondhatja, mire kell odafigyelned a mindennapokban – számításba véve a már esetleg felvett helytelen testtartást.

A gyógytorna hatására tehát csökken a fájdalom és nő a mozgásterjedelem, javul a szív- és keringésműködés, ráadásul emellett segít kialakítani a helyes légzéstechnikát.

Gyógytornász specialistánk több évig külföldön dolgozott, egyénre szabottan állítja össze a kezelési tervet, figyelembe véve az egyéni adottságaidat, problémáidat. Itt tudsz hozzá időpontot foglalni: https://mydoctoregeszsegkozpont.hu/gyogytorna/

Fontos hangsúlyozni, hogy nem kell választanod gyógymasszázs és gyógytorna között. A két kezelés egymás kiegészítőjeként működik a legtökéletesebben és teszi lehetővé a fájdalommentes mindennapokat.

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!