„Távgyógyászat” a gyakorlatban

Mindannyian találkoztunk már azokkal a weboldalakkal, ahol egy-egy tünetünkre rákeresve komplett „diagnosztikát” kapunk a tünetünk okával kapcsolatban.

Az elmúlt években nagy számban jelentek meg azok az internetes tartalmak, amelyek az öndiagnosztikával kapcsolatban osztanak meg gondolatokat, illetve olyan felületekkel is lehet találkozni, ahol orvos válaszol a feltett kérdéseinkre. Kiindulási alapként persze jó, ha van hova nyúlnunk, van honnan elindulni, de – ahogy azt a MyDoctor Egészségközpont szakorvosai is megerősítik- a legkevésbé alkalmasak arra, hogy feltárható és kezelhető legyen egy-egy probléma. Minden páciens esete más, és lehetetlen például egy laborleletből átfogó, megalapozott következtetés levonni szakorvosi tudás és vizsgálatok nélkül.

A MyDoctor Egészségközpontban akár a szűrőcsomagok, akár az egyéni ellátások során nagy hangsúlyt fektetünk a tudatos és célirányos szervezésre. Számunka alapvető, hogy a pácienseink kezét végig fogjuk az ellátási folyamat során, így nem fordulhat elő olyan, hogy egy szűrő jellegű vizsgálat nincs megfelelően kiértékelve és elmagyarázva; ezt nevezzük mi „Tudatos Páciens Management”-nek. A távgyógyászat terén hatalmas változások zajlanak, egyre több esetben teszi lehetővé a technológia azt, hogy fizikai orvos-beteg találkozó nélkül is lehetőség legyen gyógyítani, de a most elérhető technológiák még nagyon nem támogatják azt – csak a legegyszerűbb esetekben-, hogy fizikai találkozó nélkül lehessen segíteni egy betegnek. Ebből kifolyólag pedig, bár tudnak a különböző online tartalmak támpontokat adni, leginkább arra alkalmasak, hogy elindítsák a pácienseket a gyógyulás útján, irányt mutatva, hogy mely szakterület felé érdemes elindulni.

A MyDoctor Egészségközpontban minden nap azon dolgozunk, hogy megmutassuk: a gyógyulás elérhető közelségben van mindenki számára! Keressen bennünket bizalommal, hogy segíthessünk!

 

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!