Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang diagnosztika jelentősége, hogy időben elvégezve akár a komolyabb orvosi beavatkozások is megelőzhetőek vele. Az ultrahang vizsgálat nem invazív, fájdalommentes eljárás, ami a belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák diagnosztikájában is alkalmazható. A vizsgálatra attól függően kell készülni, hogy melyik a vizsgálandó testtáj vagy szerv. Hasi és kismedencei ultrahang esetén, a vizsgálatot megelőző 6 órában szilárd étel fogyasztása nem megengedett, folyadékpótlásra csak szénsavmentes víz javasolt. A húgyhólyag vizsgálata esetén pedig kifejezetten fontos, hogy a páciens telt hólyaggal érkezzen.

Vizsgálat
Alsó végtagi vénás ultrahang doppler vizsgálat/1 végtag 19 000 Ft
Felső végtagi vénás ultrahang doppler vizsgálat/1 végtag 19 000 Ft
Carotis ultrahang vizsgálat 19 000 Ft
Hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálat 19 000 Ft
Here ultrahang vizsgálat 19 000 Ft
Lágyrész ultrahang vizsgálat 19 000 Ft
Nyaki lágyrész-, és pajzsmirigy ultrahang vizsgálat 19 000 Ft
Szűrőcsomag férfiaknak (Hasi- és kismedencei, here ultrahang) 33 000 Ft

Dr. Szalay Csaba

Radiológus szakorvos

Doktori disszertációm témája az emberszabású majmok ideggyógyászatának vizsgálata volt. Sürgősségi – és mentőorvosként tevékenykedtem, mindemellett pedig sok tapasztalatot gyűjtöttem radiológus szakorvosként is.

Dr. Bánhegyi Barbara

Radiológus szakorvos jelölt

“Már kora gyermekkoromban kiderült, hogy számomra kizárólag az orvosi hivatás jöhet szóba, óvodás korom óta arra készültem, hogy segítő pályán dolgozhassak.”

Mindig is az ésszerűen tervezett, preventív medicinában hittem, amiben kiváló szerepet kaphatnak a szűrő- vagy követéses jellegű ultrahangvizsgálatok.

Eddigi pályám során belgyógyászati-, mozgásszervi-, sebészeti- valamint akut kórképek széles palettáján szereztem gyakorlatot. Radiológiai szakvizsgámat 2021-ben szerzem meg, szakmai felkészülésem pedig a Dél-Pesti Centrumkórházban, valamint a Szent János Kórházban történik.

Visszahívást kérek
+
Hívjanak!